Rektör Aydın iddialı konuştu
A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, dün Yunus Emre Yerleşkesi içinde yer alan Akademik Bahçe´de, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tercihini A.Ü.´den yana kullanan öğrencilere sağlanacak destekleri anlatan Rektör Aydın, bu yıl 500´ü örgün öğrenci, bini açık öğretim öğrencisi olmak üzere bin 500 öğrenciye öğrenim, barınma yardımı, kendilerini tercih eden ilk 500 öğrenciye ise, dengeli bir şekilde yıllık bin 200 TL iki taksit halinde eğitim yardımı yapacaklarını söyledi. Yurtdışı eğitim konusunda Erasmus programıyla bir yeniliğe imza attıklarını belirten Aydın, İkinci Üniversite´nin de öğrencilere sundukları bir yenilik olduğunu dile getirdi. Açık Öğretim Fakültesi´nden örgün bölümlere geçişin önünün açıldığını ifade eden Rektör Aydın, "Öğrencinin bize geliş puanı ne olursa olsun, 140 puanın üzerinde puanı varsa, AÖF sistemine kayıt yaptırsın. Eğer ki, öğrenim sürecinde başarılı olurlarsa, 80 ya da üzerinde puan aldıkları taktirde kendileri, aynı dalda yatay geçiş imkanına sahip olacaklar. Buradan örgün eğitime geçebilecekler. Bu ilk kez yapılacak bir uygulamadır. AÖF´ye bağlı 12 lisans programımız var. Biz bu uygulamayla başarılı öğrencilerin önünü açıyoruz" diye konuştu. A.Ü.´nün öğretim üyeleri, teknik alt yapı, birikimleriyle dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Aydın, üniversitenin geleceği konusunda iddialı konuştu. Rektör Aydın, "AÜ olarak dünya üniversitesi, yıldız üniversite olma yolunda hızla mesafe alıyoruz. Türkler de bir gün Nobel Ödülü alacaktır. Türk araştırmacıları, öğretim üyeleri kendi alanlarında hızla dünyada ön plana çıkmaktadır. İnanın bir gün bir Türk ödül alırsa, bu AÜ´den olacaktır. Biz buradan bir çağrı yapıyoruz. Dünyanın neresinde başarılı öğretim üyeleri, araştırmacıları varsa lütfen bize gelsinler. Henüz kentte bir çok insanımız Anadolu Üniversitesi´ni henüz kavrayabilmiş değil. kampusları, dünyayı aştık, uzaya gidiyoruz" dedi.
Sakarya Gazetesi
|