"THY seferlerine sahip çıkmalıyız"
Eto yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan dün basınla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında önemli mesajlar verdi. Karacan, Eskişehir’in artık dışa açılması gerektiğini ETO olarak üzerlerine düşen görevi bu anlamda yapmak için çalıştıklarını söyledi. ETO yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basından sansürün kaldırılışının 102. Yıldönümü sebebiyle düzenlediği sohbette konuşan Karacan, “ THY seferlerinin değil kalmasına, seferlerinin azaltılmasına bile izin vermemeliyiz” diye konuştu.
Harun Karacan, esnaf ve tüccarın, sanayicinin kendini aşması gerektiğinin de altını çizerek, bu alanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Halen 26 ülke temas kurulduğunu bu ülkeler arasında Suriye ve Irak’ın yanı sıra AB ülkelerinin de olduğunu söyleyen Karacan, “Esnaf, tüccar ve sanayicimizin kendini aşması gerekiyor. Artık olaya küresel bakmamız gerekiyor. Kurduğumuz brimler bunun için canla başla çalışıyor. Ankara bürokrasisini buraya taşımadığımız sürece işlerimizin kolay olmadığını biliyorum. Örneğin İtalya ile başlattığımız çalışmalar sayesinde işadamlarımızdan 150 sine vize aldık. Artık iş adamlarımız sadece iş için değil özel seyahatleri içinde kolaylıkla vize alabiliyorlar” dedi.
Eskişehir’in Mekece yolunun tamamlanması ile büyük ölçüde önünün açıldığına da dikkat çeken Karacan şunları söyledi; “Bölge Müdürlüklerinin Eskişehir’den gitmesine gönlümüz asla razı değil. En azından bunların şehir için bir prestij olduğunu düşünüyoruz. Tüm brimler bir araya gelerek şehir için yapılacakları gözden geçirebilmeliyiz. THY seferlerinin değil kaldırılmasını azaltılmasını bile kabullenemeyiz. Karadeniz’in Eskişehir üzerinden güneye bağlanması için bolu üzerinden bir çevre yolu yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bunun içinde 2013 de gerekli çalışmaların yapılacağını umuyoruz. Birde Eskişehir’in karayolu veya demiryolu ile değil hava yolu ile güneye inmesi için 2011 yılında gerekenlerin yapılacağını umut ediyoruz.”
Şehir Gazetesi
|